Apartmanda Bahçıvanlık: Daha Yeşil Bir Daire İçin İpuçları

Bir apartman dairesinde yaşıyor ve küçük bir bahçeniz olsun istiyor ama bunu yapamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün! Dairede bahçe sahibi olmak, sınırlı bir alana sahip olsanız bile mümkündür ve üstelik son derece de ödüllendiricidir. Güneşli bir balkonunuz ya da küçük bir terasınız varsa veya sadece pencere kenarlarınız bile olsa, doğayı içeriye davet edebilirsiniz…

Kollarınızı sıvayın, ellerinizi kirletin ve dairenizi yeşil bir cennete dönüştürmek için size yardımcı olacak bu ipuçlarından faydalanın:

Alanı Doğru Değerlendirin
İşe başlamadan önce dairenizdeki mevcut alana hakim olmanız önemli. Güneş gören yerler, hava akımı olan yerler nereler?  Örneğin güney veya batıya bakan balkonlar, kuzey veya doğuya bakanlardan daha az doğrudan güneş alır. İç mekanda çiçek ve bitki yetiştirmek için gün boyunca en çok ışık alan pencereleri değerlendirmelisiniz.

Doğru Bitkileri Seçin
Başarılı bir daire bahçıvanlığı için doğru bitkileri seçmek çok önemlidir. Saksılarda yetişen ve büyümek için çok fazla alan istemeyen çeşitleri tercih edin. Fesleğen, nane ve biberiye gibi otlar, başlangıç ​​için mükemmel seçeneklerdir ve pencere kenarlarındaki küçük saksılarda yetiştirilebilir. Biraz daha fazla alanınız varsa, domates, biber veya marul gibi sebzeleri düşünebilirsiniz, bunlar da saksılarda yetiştirilebilir.

Saksı Konusunda Yaratıcı Olun
Kendinizi geleneksel çiçek saksılarıyla sınırlamayın, yaratıcı olun! Sepetler kullanın, eski kasaları veya teneke kutuları değerlendirin veya bir asma saksı veya duvara monte edilmiş saksılarla dikey bahçeciliği deneyin. Saksı konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli şey, fazla gelen suyu akıtacak drenaj deliklerine sahip olmalarıdır çünkü aksi halde bitki ve çiçeklerinizin kökleri çürüyebilir.

Toprak Seçimi ve Sulama
İç mekan bahçeciliği için özel olarak formüle edilmiş yüksek kaliteli saksı toprağı kullanmalısınız. Bu tür toprak hafif, iyi drenaj sağlayan ve sağlıklı bitki büyümesini desteklemek için besin maddeleri ile zenginleştirilmiştir. Bitkilerinizi sularken, toprağın sürekli nemli ancak su birikintisi olmayacak şekilde kalmasını sağlayın. Aşırı sulamaktan kaçının, çünkü (tekrar hatırlatalım) bu kök çürümesine neden olabilir.

Dikey Alanı Kullanın
Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, en küçük alan bile önemlidir ve doğru değerlendirilmelidir. Çeşitli raflar veya asma saksılar kurarak bahçe alanınızı genişletebilirsiniz. Salon sarmaşığı veya deve tabanı gibi tırmanıcı bitkiler, raflardan veya asma saksılardan sarkıtılarak zemin kaybı yaşatmaksızın yeşillik sağlar.

Hazır İç Mekan Bahçe Kitleri
Bitki yetiştirmek konusunda hiç deneyiminiz yoksa veya daha basit bir yaklaşımı tercih ediyorsanız, iç bahçe kitlerine yatırım yapmayı düşünebilirsiniz. Bu kitler genellikle iç mekanlarda bitki, sebze veya çiçek yetiştirmek için gereken her şeyi içerir (tohumlar, saksılar ve hatta bazen büyüme ışıkları). Sınırlı zamanı veya deneyimi olanlar için pratik bir seçenektir.

Bakımı Zahmetsiz Olan Bitkilere Yönelin
Yoğun bir yaşam tarzınız varsa ve/veya sık sık seyahat ediyorsanız, minimal bakımla yetişen bitkileri tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Sukulentler, kaktüsler ve hava bitkileri, nadiren sulama gerektirir ve çeşitli ışık koşullarını tolere edebilir, bu nedenle daire sakinleri için mükemmel seçeneklerdir.

Compare listings

Karşılaştırmak

Size özel gayrimenkullerimiz için Bilgilerinizi bırakın, en kısa sürede sizi arayalım !

Özel istekelrinizi bu alana belirtebilirsiniz